Service

Kies de juiste droogloopmat

Een droogloopmat is onontbeerlijk om geen vocht en vuil in uw huis te krijgen. Zeker in natte seizoenen zoals de herfst en de winter nemen mensen veel vocht onder hun schoenen mee naar binnen. Een goede droogloopmat absorbeert dit vocht en verhoogt hiermee binnenshuis de hygiëne en levensduur van uw vloer.

Droogloopmat op maat

Het kiezen van de juiste droogloopmat is doorslaggevend voor het eindresultaat. Veel mensen die gehaast een droogloopmat kopen, blijken in de praktijk een schoonloopmat gekocht te hebben. Dit is niet de bedoeling, want een schoonloopmat heeft een minder goede vochtabsorberende werking dan een droogloopmat.

Een droogloopmat wordt gemaakt van katoen, een materiaal dat water uitstekend absorbeert. Dit in tegenstelling tot een schoonloopmat, waarvan de synthetische vezels vocht veel minder goed opnemen. Het voordeel van een schoonloopmat is dat de borstelende werking vaak sterker is. Zeker bij hardere schoonloopmatten wordt vuil gemakkelijker onder schoenen vandaan geschraapt.

Wanneer u echter specifiek op zoek bent naar een mat die een drogende werking heeft, heeft u absoluut een droogloopmat nodig. Het zachte katoen zuigt water snel en effectief op en houdt dit ook vast. Het is daarom van belang om uw katoenen droogloopmat eens in de zoveel tijd te wassen, zodat er geen schimmelvorming ontstaat. Naast katoenen droogloopmatten bestaan er ook droogloopmatten met microvezels die niet vatbaar zijn voor schimmel.

Droogloopmat op rol kopen

Dat een droogloopmat een drogende werking heeft, betekent natuurlijk niet dat een dergelijke mat geen vuil onder schoenen weg kan borstelen. Naast water bindt ook vuil zich aan het zachte katoenen materiaal van een droogloopmat. Zeker wanneer schoenen nat zijn, is het vaak erg gemakkelijk om vuil af te vegen aan een droogloopmat.

De schrapende functie van een schoonloopmat is echter nog effectiever in het verwijderen van vuil. Zeker in droge omstandigheden wint een schoonloopmat het op dit gebied van een droogloopmat. Kies dan wel voor een schoonloopmat met harde vezels, want deze hebben een betere borstelende functie dan matten met zachtere en dunnere vezels.

Droogloopmatten per meter bestellen

Een droogloopmat is vaak bij uitstek geschikt om binnen te gebruiken. Hierdoor verliest de mat niet zijn vochtabsorberende vermogen bij zware regenval en worden bij binnenkomst de laatste restjes vocht en vuil onder uw schoenen vandaan gehaald. Het combineren met een schoonloopmat die buiten ligt is vaak zeer effectief.

Veel van de droogloopmatten bij Voetenvegertje zijn wasbaar in de wasmachine en beschikken over een handige anti-slip rug van vinyl. Wij zijn in staat om al binnen 3 werkdagen te leveren en hanteren bovendien zeer voordelige tarieven voor onze droogloopmatten. In onze webwinkel kunt u onze uitgebreide collectie droogloopmatten bekijken.

Meer tips

Persoonlijk advies?

E-mail:
info@voetenvegertje.nl

Telefoon:
085-0668600

Werkdagen/-tijden:
Ma – Vr / 09:00 – 17:00

Waarom voetenvegertje

Soort
Soort
Gebruik
Gebruik
Materiaal
Materiaal
Kleur
Kleur:
Dikte
Hoogte
Afmeting
Afmeting
Wassen
Wassen