Service

Hoe kies je een goede mat voor binnen?

Oké je wilt een binnenmat kopen, maar welke mat voor binnen moet je kopen? In dit artikel geven we een aantal tips voor het maken van de juiste keuze.

Binnenmat op maat of standaard mat?

Size matters. Het is van belang dat je een mat kiest die niet te groot en niet te klein is. Zeker als de mat voor een deur komt te liggen, want een te grote of te kleine mat voor/achter een deur is gewoon niet mooi. Meestal wordt er voor een mat gekozen die iets kleiner is dan de deuropening. Deuren zijn vaak 90 cm breed, voor zo’n deur is een deurmat van 80 centimeter een prima keuze. Maar als de ruimte er is, is het ook mooi om een iets bredere mat neer te leggen. dit geeft een ruimer gevoel en er is meer ruimte om de voeten te vegen.

Wij hebben diverse standaard binnenmatten in ons assortiment. Zit je maat er niet bij? Kies dan uit één van de vele binnenmatten op maat. Bij deze matten kies je zelf de breedte en lengte van de mat.

Binnenmat met rubberen rand of juist niet?

binnenmat op maat afsnijden - afwerken snijrand

Veel binnenmatten zijn rondom voorzien van een rubberen rand. Door deze rand ziet de mat er netjes afgewerkt uit. Ook veel binnenmatten van de rol beschikken over zo’n rubberen rand. Je kunt er bij het bestellen voor kiezen om de snijranden te laten afwerken met een rubberen rand. De maatwerk mat ziet er dan gewoon uit als een standaard mat met rondom een nette rubberen rand.

Een binnenmat met een rubberen rand is niet geschikt om in een uitsparing te leggen (bijvoorbeeld de uitsparing van een kruipluik bij de voordeur). Daarvoor kies je het best een binnenmat zonder rubber, bijvoorbeeld Natuflex, of een kokosmat.

Zorg er dus voor dat een mat met rubberen rand op een plaats komt te liggen waar het niet op millimeters aan komt.

Heeft de mat van je keuze toch rubberen afwerkingsranden en je wilt hem in een uitsparing leggen, kies dan voor een grotere maat. De matten zijn allemaal heel eenvoudig bij te snijden, dus ook de randen zijn eenvoudig te verwijderen. De randen zijn ongeveer 2,5 cm ( x 2, beide zijden), houd hier rekening mee bij het bepalen van de goede afmetingen die je nodig hebt. Ook is het verstandig om een marge van 2 cm aan te houden, omdat de matten machinaal worden afgesneden. Er kan daardoor een kleine afwijking in de maat van de mat ontstaan. Zo weet je zeker dat je genoeg mat hebt.

Is de mat geschikt voor huisdieren?

Als je huisdieren hebt is het van belang een mat te kiezen met korte polen. Doe je dat niet dan gaan de haren in de mat zitten en het zorgt voor veel extra werk om die te verwijderen.

Geschikte mat voor katten en honden

Ook kan het verstandig zijn om een mat te kiezen die je in de wasmachine kunt wassen. Honden en katten liggen graag op matten en sommigen vinden het ook fijn om er hun behoefte op te doen. Het is dan wel heel plezierig als je de mat kunt wassen!

Koop de juiste kleur mat

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar kies een kleur mat die past in het interieur. Over het algemeen gaat het bij de kleur mat met name om de vraag of deze past bij de ondergrond. Bijna al onze matten zijn in diverse – veelal neutrale kleuren te koop. Dus er zit altijd wel een passende kleur voor jouw interieur bij.

Let op het gewicht van de binnenmat

Het gewicht van een mat voor binnen wordt uitgedrukt in het aantal gram per vierkante meter. Als je in onze shop kijkt zul je zien dat de prijs van een mat hoger is naarmate het gewicht hoger is. De reden is simpel: hoe zwaarder de mat hoe meer materiaal er per m2 in zit. Die hogere materiaaldichtheid zorgt ervoor dat de binnenmat kwalitatief beter is, er fraaier uit ziet en beter blijft liggen als er voeten op worden geveegd.

Overigens verkopen wij alleen Hamat matten, de matten van deze Nederlandse leverancier zijn allemaal van een uitermate goede kwaliteit.

Meer tips

Persoonlijk advies?

E-mail:
info@voetenvegertje.nl

Telefoon:
085-0668600

Werkdagen/-tijden:
Ma – Vr / 09:00 – 17:00

Waarom voetenvegertje

Soort
Soort
Gebruik
Gebruik
Materiaal
Materiaal
Kleur
Kleur:
Dikte
Hoogte
Afmeting
Afmeting
Wassen
Wassen