Service

Schoonloopmat op maat kiezen

Het kiezen van de juiste schoonloopmat is moeilijker dan het in eerste instantie lijkt. Veel mensen die op zoek zijn naar een goedkope schoonloopmat, kopen per ongeluk een droogloopmat of inloopmat. Er zijn echter belangrijke verschillen tussen al deze uiteenlopende soorten matten.

Schoonloopmat bestellen

Het belangrijkste verschil tussen een schoonloopmat en een droogloopmat is de gebruikte materiaalsoort. Een schoonloopmat wordt meestal gemaakt van synthetische vezels en een drooploopmat van katoen. Hoewel dit wellicht een klein detail lijkt, is het allesbepalend voor de uiteindelijke effectiviteit van de schoonloopmat.

Katoen heeft namelijk de eigenschap om veel vocht vast te houden. Dit is een voordelige eigenschap in het geval van een droogloopmat, maar is juist niet goed bij een schoonloopmat. Een natte mat leidt na verloop van tijd namelijk tot de vorming van schimmels, iets wat absoluut niet gewenst is bij een schoonloopmat.

Daarnaast hebben de hardere vezels van een schoonloopmat minder vochtabsorberend vermogen waardoor ze weliswaar minder water opnemen, maar ook een betere borstelende werking hebben. Hierdoor is een schoonloopmat gemaakt van harde synthetische vezels bij uitstek geschikt om vuil van schoenen te verwijderen.

Schoonloopmat op maat

Hoewel synthetische vezels in de regel minder vochtabsorberend vermogen hebben dan katoen, hangt dit in belangrijke mate af van de hardheid van de vezels. Een schoonloopmat met zachtere synthetische vezels is meestal gemaakt uit meer en dunnere vezels dan een schoonloopmat met harde synthetische vezels.

Hoe meer vezels, hoe groter de totale oppervlakte van de vezels. Zachtere schoonloopmatten kunnen hierdoor meer vocht opnemen dan harde schoonloopmatten. Hardere schoonloopmatten nemen minder water op, maar hebben weer een betere borstelende werking. Hierdoor wordt vuil van buiten zoals modder en zand effectief verwijderd en loopt u het niet meer uw huis in.

Schoonloopmat op rol

De keuze voor de juiste schoonloopmat is dus in grote mate afhankelijk van de uiteindelijke toepassing. Een goede vraag is dan ook waar u de schoonloopmat wilt gaan gebruiken. Veel mensen kopen een hardere schoonloopmat voor buiten en een zachtere schoonloopmat voor binnen. Beide varianten zijn bij Voetenvegertje.nl uiteraard op rol beschikbaar.

De gedachte achter het combineren van een binnen- en buitenmat is heel logisch. De harde schoonloopmat buiten zorgt ervoor dat het meeste vuil effectief van uw schoenen wordt geborsteld. De zachte schoonloopmat (of eventueel een droogloopmat) binnen absorbeert vervolgens het overgebleven vocht en haalt met de dunnere synthetische vezels de laatste restjes vuil onder uw schoenen weg. Bekijk hier onze brede collectie schoonloopmatten.

Bekijk onze matten

Aanbieding
Bestseller
Bestseller
Schoonloopmat Ingresso - Antraciet
Vochtopname
2/5
Vuilopname
2/5
Vanaf
59,95

Meer tips

Persoonlijk advies?

E-mail:
info@voetenvegertje.nl

Telefoon:
085-0668600

Werkdagen/-tijden:
Ma – Vr / 09:00 – 17:00

Waarom voetenvegertje

Soort
Soort
Gebruik
Gebruik
Materiaal
Materiaal
Kleur
Kleur:
Dikte
Hoogte
Afmeting
Afmeting
Wassen
Wassen