Service

De juiste trapmatten kiezen

Trapmatten: ideale stoffering voor traptreden

Trapmatten, ook vaak traptreden, trapmaantjes of halve maantjes genoemd, zijn zeer geschikt als trapbekleding. Vroeger werd meestal tapijt op trappen, maar steeds meer mensen kiezen ervoor om als trapbekleding halve maantjes te gebruiken. Dat is niet zo verwonderlijk, want halve maantjes hebben een aantal voordelen boven het gebruik van tapijt op de trap of volledig houten trappen.

De meeste mensen zijn zelf niet in staat om tapijt op een trap te leggen, waardoor het door een stoffeerder gedaan moet worden. Dit kost al gauw 300 tot 350 Euro. Ook valt het verwijderen van tapijt van een trap vaak tegen. Tapijt moet zeer goed verlijmd worden, anders blijft het niet zitten. Daardoor zit het tapijt vaak zeer vast en blijven bij het verwijderen stukken achter die slechts met veel moeite te verwijderen zijn. 

Trapmatten zijn vaak de ideale oplossing voor beschadigde trappen, met een trapmat over de beschadiging zie je er niets meer van. 

Ook niet onbelangrijk is dat trapmatten aangenaam zacht zijn aan de voeten. Bovendien zijn het goede geluiddempers.  De buren zullen zeker dankbaar zijn als ze geen geklos meer op de trap horen.

Trapmaantjes zijn in verschillende kleuren, stijlen en materialen te koop. Van de meeste trapmatten die we verkopen zijn de randen gefestonneerd. Hierdoor zien ze er niet alleen mooi afgewerkt uit maar het zorgt er ook voor dat ze lang mooi blijven. De randen gaan hierdoor namelijk niet uitlopen of rafelen. 

Alle trapmatten zijn slibbestendig waardoor ze ook nog eens bijdragen aan de veiligheid in huis. Op een niet beklede trap is de kans op uitglijden veel groter.

Welke maat trapmat moet ik hebben?

Er zijn 2 gangbare maten trapmatten, 25 x 65 cm en 17 x 56 cm, die we voor het gemak grote trapmatten en kleine trapmatten noemen. Grote trapmatten zijn geschikt voor een rechte trap, omdat deze vaak niet passen op de treden in de bocht van een gebogen trap. Bij gebogen trappen kies je daarom het best voor de kleine trapmatten om teleurstelling te voorkomen. Bij rechte trappen kun je zelf de maat kiezen. Advies: kies bij brede trappen de grote trapmatten en bij smalle trappen de kleine.

Onze trapmat Riva (22 x 65 cm) kan in principe op iedere trap. Deze is namelijk niet gefestonneerd en kan daardoor eenvoudig op maat gesneden worden.

Trapmatten leggen

Trapmatten zullen normaal gesproken gelegd worden op een trap die is geschilderd of gelakt. Als de trap niet wordt bekleed moet zeer slijtvaste verf worden gebruikt, of moet worden afgelakt met een harde lak, bijvoorbeeld parketlak. Als er trapmatten op de trap worden gelegd hoeft dit niet per se want dan zal er over de traptreden worden gelopen en niet op de verf. Dit voorkomt slijtage van je trap en als je een keer wat anders wilt hoef je alleen de trapmatten te vervangen.

Halve maantjes zijn eenvoudig zelf te leggen. Alle trapmatten in ons assortiment beschikken over een zelfklevende strip waarmee ze vast te plakken zijn op de traptreden. Als je trap verder klaar is (geschilderd, gelakt) dan stelt het aanbrengen van de trapmatten weinig meer voor. Naast zelfklevende trapmatten zijn er ook trapmatten die met schroefjes bevestigd moeten worden. 

Al onze trapmatten zijn voordelig geprijsde kwaliteitsproducten van de Nederlandse fabrikant Hamat. Dus wil je goede trapmatten kopen dan bij je bij Voetenvegertje aan het goed adres. We hebben regelmatig een trapmatten aanbieding.

Bekijk de trapmatten

Trapmat Stockholm
Vochtopname
1/5
Vuilopname
1/5
Vanaf
4,95
per stuk

Meer tips

Persoonlijk advies?

E-mail:
info@voetenvegertje.nl

Telefoon:
085-0668600

Werkdagen/-tijden:
Ma – Vr / 09:00 – 17:00

Waarom voetenvegertje

Soort
Soort
Gebruik
Gebruik
Materiaal
Materiaal
Kleur
Kleur:
Dikte
Hoogte
Afmeting
Afmeting
Wassen
Wassen